Életképek valahonnan Közép-Európából

Household Duties

Household Duties

Október 23 - Vasárnap

2022. október 23. - Household Duties

Délelőtt Ifi szolgálóvá avatása a Fiúnak - (nagy büszkeségérzés töltötte el az Anyát és az Apát), majd kínai kaja az Apa, az Anya és a Fiú részvételével.

Délután a Fiú az előző éjszakát heverte ki - hősiesen felkelt kora reggel, így délután pótolta a kimaradt órákat.

A leány jelen sorok írásakor (20:15) még nem ért haza, remélhetőleg sor kerül rá majd.

Október 22 - szombat

A szombat mozgalmas volt.

A Fiú délután, azaz inkább kore estétől elment a pénteki szalagavató after party-jára, ahonnan vasárnap hajnal fél ötkor ért haza.

A Leány Székesfehérváron volt; mikor-hol-mit csinált, erről nincs infó :-)

Az Apa és az Anya pedig ezen a rendezvényen vett részt, s csak éjfélre értek haza:

Október 21 - Péntek

Pénteken iskolai nap volt, este az Apa és az Anya a Fiú Patróna-beli szalagavatós szereplésén vettek részt a kora esti óráktól egészen a késő esti órákig. Az Apa a parkolásban kissé eltévelyedett, ugyanis nem az új belvárosi parkolási szabályok szerint parkolt a Kinizsi utcában - ennek eredménye az alábbi képen látszik :)

A Leány az iskola után egyenes ment a munkáját elvégezni, aholis egy szalagavató after party szervezését látta el.

A szervezés délután 6 körül kezdődött, szombat hajnalig tartott, s onnan a leány egyenesen Székesfehérvárra ment a szombat hajnali órákban...

Egypár pillanatkép:

Október 20 - érettségi írásbeli

Eme jeles napon a Fiú elment az előrehozott érettségi írásbelit írni, a leány pedig itthon maradt, hiszen az ő iskolájában is érettségi zajlott, de azon neki nem kellett részt vennie.

A délelőtt folyamán a tegnap meghirdetett lehetőség nyitva állt, azonban sajnálatos módon nem élt a lehetőséggel.

Késő délelőtt az Apa felé jelezte, hogy Székesfehérvár irányába elmegy, ott body-buildingezik, s majd ezt követően az esti órákban ér haza vissza Budapestre.

Nos, az esti órákra hazaérés inkább az éjszakai órává vált: 

Ja igen: a takarítást végülis az Anya végezte el.

Október 13 - Október 18

Na itt aztán kimaradtak a dolgok, nem jutott idő, nem jutottt motíváció a blogolásra. Hát ez van, azaz volt.

Egy sajnálatos eset történt: a tengerimalac elhalálozott. Temetésére méltó keretek között került sor a nyúl mellett hajtotta örök álomra fejét a tulipánfa árnyékában. Hmm, egy sírkert alakult ki itt.

Október 12 - Szerda

Mai napon a Leány itthon volt, de a háziorvos által egészségesnek nyilváníttatott. Hurrá, az ifjú szervezet legyőzte a kórt, csüti napon mehet iskolába.

A tegnapi napon megbeszélteknek megfelelően egy teljes mosás kiteregetésre került, volt vagy 75-80 darab item, másfél ruhaszárító megtelt vele.

A Leány holnapi napon megy tüdőszűrőbe, ami 18 perc gyalogút az iskolájától, így az Apa felhívta a figyelmét arra, hogy nem árt előtte megtudakolni azt, hogy mikor is van nyitva, nehogy felkoppanjon a tüdőszűrő zárt ajtaján...

A Fiú este érkezett haza, 8 körül. Lábnapot tartott, azonban midőn megérkezett, gyorsan neki is szaladt egy kutyagumi gyűjtésnek.

Az emeleti kazán tovább rakoncátlankodik. Folyamatosan nő a fűtőkörben a nyomás, ez bizony töltőszelep csere (60k) vagy hőcserélő csere (180k) lesz majd. Izgalmas...

Október 11 - kedd

A mai nap a Leány itthon maradt, még mindig a torka és a köhögése okán.Az időt nem töltötte tétlenül, a szobáját kitakarította, továbbá behúzta a kukát az utcáról, amit a szemetesek végre elvittek. Egy teljes hétig nem volt szemétszállítás, de szerencsére helyreállt a rend a mai nappal.

Apropó, szobatakarítás.

Az Anya és az Apa megdöbbenten tapasztalták, hogy ez bizony kimaradt a listáról. Nosza izibe' pótolták is a hiányosságot, s így a lista kibővült: saját szoba kitakarítása bejegyzéssel, 2 pontot érően.

Az esti órákban a Fiú hazatért (szerencsére nem tékozló hahaha), csudálatos kék ingjét megmutatta, s elkápráztatta az Anyát és az Apát. Ez az ing immáron mérethelyes volt.

A mégestibb órákban pedig a Leány veégrehajtotta a szennyeskosár lehozatala és felvitele, továbbá a ruhák szétválogatása mosáshoz tevékenységeket. Megegyezett az Apával abban, hogy ha az időzített mosás másnap délelőtt 10 óra körül lefut, úgy kiteregeti a teljes mosást. Nem kis adag gyűlt össze, kb 5-6 kg ruha vándorolt be a gépbe, s remélhetőleg majd holnap ki fog vándorolni onnan.

No de ez már a holnapi napnak a története....

Október 10 - hétfő

No ez a nap már mozgalmasabb volt. 

A Leány betegsége okán otthon tartózkodott, így az Apa javaslatára egypár feladatot el tudott végezni, amivel be tudta pótolni az elmúlt heti lemaradásait.

Mosogatógép kipakolás, kukászsákok összegyűjtése és kivitele, TM etetés és vízcsere, kutya vízcsere mind-mind megtörténtek

Délután az Anya bevásárolt, és hirdette a bavásárlás utáni kipakolás lehetőségét.

Ezzel a lehetőséggel a Fiú élt.

Október 7 péntek - október 9 vasárnap

A hétvége meglehetősen eseménytelenül telt el tennivalók szempontjából. A Fiú is és a Leány is távol voltak otthonuktól.

Említést annyiban igényel egy apróság, hogy mind a Fiú, mind pedig a Leány felé pontosítva lett az, hogy hetente össze kell gyűjteni minimum 12 pontot. Többet is lehet, de minimum 12 pont kell. Mivel ez a játékszabály nem lett korábban ennyire tisztán kifejezésre juttatva, ezért az a megállapodás született, hogy az október első hete és az október második hete összevontan számít, azaz ezen a két héten összesen 24 pontot kell összeszedni. 

Ezen heteket követően azonban már heti 12 pontnak kell összegyűlnie.

süti beállítások módosítása